RUNDTUR I VÅR LÄGENHET.

Vi har verkligen shoppat loss till lägenheten, allt från möbler till porslin och andra småprylar. Tanken var att vi skulle ta med oss flertal möbler från lägenheten i Arboga men tills vi flyttade in hade vi gjort oss av med nästan allt. Men det känns skönt dock, vi har valt allt tillsammans och hittat en gemensam stil. 
Det första man möts av då man kommer in genom ytterdörren. Älskar att det är många garderober och sedan ett bra städskåp som även innehåller ett medicinskåp.
I hallen finns även dörren in till vårt sovrum. Vår säng är så himla skön! Den är som en magnet för dras hit så himla ofta, haha. Vi har även lagt lite extra på nya kuddar och täcken, sjukt bra investering!
Något som jag tidigt kom på att vi måste ha i lägenheten är gardiner från golv till tak. Tycker det är så himlahimla fint!
Gardinerna är verkligen nödvändiga då vi har en loftgång utanför fönstret, haha. Vi har en granne längst in som passerar utanför fönstret. Härifrån kan man även se Friskisgymmet.
Precis innan köket finns en liten hall där min stora spegel (hängt med sedan högstadiet) står. 
Hallen leder till toaletten. Detta kanske låter konstigt men jag älskarälskar vår toalett, haha. 
Från lilla hallen ser man även in till vardagsrummet. Som ni ser har vi ingen tv-bänk än. Letade ihjäl oss under våren, fick hem en men den levde inte upp till förväntningarna så kort därefter bestämde vi oss för att låta det vara för ett tag.
Köket! Rymligt och fint.
Vi har marmorinspirerad bänkskiva, så fint!
Fönsterbrädorna är av marmor!
Tycker om att micron ingick och att den smälter in så bra med skåpen.
Smådog över att vi fick stort kylskåp och frys. Det tycker jag är riktigt lyxigt!
Gardiner från golv till tak i vardagsrummet också!
Puffen köpte vi nyligen, visst är den fin? I sammet och i rosa, blev en bra färgklick tillsammans med det mörkgröna.
Krickan har sin lilla datorhörna.
När jag chillar i soffan så njuter jag lite extra över utsikten över köket. Vi har ju världens bästa ljusinsläpp också! Det har jag verkligen saknat tidigare, haha.
Vår balkong är ju riktigt fet, 8 kvadratmeter. Det är inte ofta man får se en balkong som är stor både på längden och bredden. Vi har dock inte inrett den alls förutom vår lilla pall, haha. Hade värsta planen tidigare men det blev lagt på is. Här får det ju verkligen plats något större utan att det blir för trångt. Har hängt en del på balkongen ändå såklart, så himla härligt att sola ute på den! Den känns ännu större och härligare en sommardag med fönstrerna öppna. ÅH. Sedan är den verkligen som ett växthus, värmen har verkligen slagit emot en under sommarmånaderna, haha.
 
/A.
 

I VÄNTAN PÅ VÅR LÄGENHET.

Under våren förra året började både jag och Krickis känna suget efter att flytta till Örebro. Krickan blev färdig med skolan där i juni och fick jobb i centrala Örebro. Jag jobbade ju där redan sedan några månader tillbaka. Till slut var det väl det enda jag tänkte på, haha. Vi hörde av oss till massa hyresvärdar och upptäckte ett nybygge. Cirka 20 minuters promenad till city, låg mellan WILLYS och COOP, hade ett Friskis bakom huset och bussarna gick precis utanför. Helt perfekt och drömmigt. Hela jag trivs allra bäst då det är fräscht runt omkring mig. Lägenheterna hade även tvättmaskin och torktumlare vilket jag dog över då tvättstugor inte är mitt favoritställe.
Vi fick välja och vraka bland lägenheterna som var lediga (helt sjukt, haha). Det blev en som låg högt upp med en sjukt stor inglasad balkong, på rätt sida skulle jag vilja säga då vi har eftermiddagssol och en härlig utsikt. I slutet av maj var den bokad åt oss och kontraktet var på väg.
Innan vi skulle fira Krickis med middag gick vi en promenad till huset och såhär såg det ut då. Charmigt va, haha. Vår lägenhet är den som är nästhögst upp med plankorna. Några dagar efter skrev vi på kontraktet, var så himlahimla glad!
Kunde inte låta bli att promenera förbi då och då, här hade fönstrerna kommit på plats. Detta var i slutet av augusti.
De hade börjat ordna med färgen på fasaden i slutet av september.
Vi spånade på hur vi skulle möblera i något program som Krickan hade på datorn. Herregud, så sjukt jobbigt det var med all väntan. Jag är ju en sådan som inte kan sluta tänka på det som jag längtar efter. Blev nästan lite trött på mig själv ibland, haha. Under tiden kikade vi även på möbler och i slutet av oktober beställde vi en riktig drömsäng som skulle levereras lagom till inflytt. Hade tittat på sängen tidigare men vi tänkte att sängen inte var någon prio. När vi väl var i butiken för att kika på soffa så tittade vi även på sängen och det kändes så himla rätt.
Helgen efter att jag kommit hem från lillstan åkte jag till IKEA och handlade. Tog bussen dit och tillbaka, lite osmidigt att kånka på allt själv men det gick! Det kliade i fingrarna på mig så det var så skönt att komma iväg och få lite handlat.
 
/A.

ANDRA HALVÅRET AV 2016.

Hej och hå vad länge det har varit tyst här. Vad har hänt sedan senast? Mycket! Ska knåpa ihop några inlägg för att komma ikapp. OBS: Mycket matbilder men mat är mat liksom.
I början på augusti käkade jag och Krickis på ett ställe som har lite finare pizza. Älskar sådana här finpizzor. Chevré, valnötter och sådant gott var det på min. Krickis tog en skaldjurspasta.
Det blev grillmat en helg.
Andra veckan i augusti flyttade vi in i en annan andrahandslägenhet lite längre ner på samma gata. Denna gång en fin sekelskiftslägenhet. Mindre än 5 minuter till city och nära till jobb för oss båda. Jag trivdes i Arboga (påminner väl lite om lillstan, haha) men älskar att kunna promenera till jobbet så att slippa pendla kändes skönt även om det var någorlunda smidigt då jobbet låg i stanstan och nära stationen.
Vi hade turen att slippa betala dubbelhyra för lägenheten i Arboga då hyresvärden fann en ny hyresgäst fort. Så helgen efter åkte vi till Arboga för att packa ihop våra saker och för att flyttstäda. Torsdag och fredag hade vi också studiedagar på jobbet med övernattning så den veckan kändes verkligen fullspäckad. Vi tog iallafall en städpaus och gick till pizzerian i närheten för middag.
Första helgen i september åkte jag hem till pappa och mamma. Fick träffa Lowe för första gången och det var så mysigt. Min syster hemma i lillstan fick barn i slutet av juli!
Åt gott till frukost. Finns det något bättre än färsk frukt och färska bär?
Bakade chokladbollar med nutella. Herregud, de var helt sjuka!
Fixade naglarna på salong och valde gellack. Håller så bra! Har många vanliga nagellack liggandes här hemma men har inte tålamod med att det bara håller fint några dagar.
Ordnade med brunch. Under den här tiden hade vi en ICA någon minut bort. Det är något speciellt med att ha en butik i närheten. Livet blir enklare och lite mer spontant, haha.
Ny färg ungefär tre veckor senare. De glänser så fint!
I slutet av oktober var jag tillbaka i lillstan. Åt kebabpizza. Det är något speciellt med pizzorna och såsen hemma. 
Ny färg efter cirka tre veckor igen! Ser ni hur långa de har blivit? Gellack äger!
Lyxade till det med frukost ute. De hade napoleonbakelse så jag smådog och såklart blev det en sådan, haha.
Godaste burgarna i stan! Med sådan där pommes med ost över, herregud. Så gott!
I slutet av november var vi i Stockholm och shoppade. Åt god mat till middag också!
Det blev första advent och julpyntet åkte fram. Dagen efter åt jag choklad i sängen och kände myskänslan över att julen snart var här.
Denni var hos oss och myste.
Det blev jul och ledighet. Tillbringade någon dag hos Kristoffers föräldrar och sedan åkte jag hem till pappa och mamma.
Träffade Felicia och hennes gullebebis. Bästa!
Medan jag var hemma i lillstan uppdaterade Krickis om vår alldeles egna nybyggda lägenhet. Har inte nämnts alls här men det kommer!
 
/A.
 
 

RSS 2.0